Bike Odyssey 2021: 20 - 27 Ιουνίου 2021

Νέα

logo.png

 

 

Bike Odyssey

To Bike Expert και ο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακας) διοργανώνουν εννιαήμερη διοργάνωση αγώνων UCI και Open ορεινής ποδηλασίας στην ευρύτερη περιοχή των νομών Γρεβενών, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας από τις 15 Ιουνίου 2019 έως τις 23 Ιουνίου 2019 με την ονομασία BikeOdyssey.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η έναρξη θα γίνει στο χωριό Σμίξη του νομού Γρεβενών και ο τερματισμός στην πόλη της Κάτω Τιθορέας του νομού Φθιώτιδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι αγώνες Bike Odyssey 1 (4-Days North)  και Bike Odyssey 2 (4-Days South) είναι για αθλητές κατόχους δελτίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (U.C.I.) με ισχύ για το 2019, κλάσης S2. Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν μόνο κατηγορία ανδρών Elite, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της U.C.I..

Ο αγώνας Bike Odyssey 2019  είναι open και ομαδικός (ομάδες των δύο) και μπορούν να συμμετέχουν όλοι (ενήλικες) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτουν είτε όχι δελτίο αθλητού, αρκεί να γνωρίζουν ορεινή ποδηλασία / ποδηλασία δρόμου και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

 • Ανδρών
 • Μεικτή
 • Γυναικών
 • Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων κυμαίνεται μεταξύ των 80 και 100 ετών)
 • Senior Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων να υπερβαίνει τα 100 έτη)

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 100 ομάδες ανά κατηγορία για τον αγώνα Mtb.

Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

ΔΗΛΩΣΗ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν αίτηση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση υποχρεωτικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι υπεύθυνες δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα http://www.bikeodyssey.gr ή από το κατάστημα bikeexpert.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα και τις προσφορές στο επίσημο site της διοργάνωσης: Bike Odyssey - Πακέτο Αθλητή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ:
1) Μπορείτε να καταθέσετε το αντίτιμο στους λογαριασμούς

        ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Αρ. Λογ.: 662 400 77 199 , IBAN: GR8201106620000066240077199 , Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ALPHA BANK, Aρ. Λογ.: 146-002101-238556, ΙΒΑΝ: GR4401401460146002101238556, Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ        

ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Aρ. Λογ.: 5013-043568-259, ΙΒΑΝ:GR46 0172 0130 0050 1304 3568 259, Δικαιούχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

2) Στο κατάστημα BIKEEXPERT στην Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας (με μετρητά ή χρεωστική/πιστωτική κάρτα)

3) Μέσω paypal με μεταφορά ποσού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσοχή: Τα έξοδα τραπέζης ή μεταφοράς χρημάτων επιβαρύνουν τον αθλητή.

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής πιστροφές χρημάτων δεν γίνονται.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 620χλμ., 19.800 υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια, και το 85% της διαδρομής καλύπτεται από αρκετά μονοπάτια και χώμα.

Οι αγώνες αγώνες Bike Odyssey 1 (4-Days North)  και Bike Odyssey 2 (4-Days South)  έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών. Το κάθε στάδιο έχει σαν αφετηρία την πλατεία ενός χωριού-σταθμού και τερματισμό την πλατεία του επόμενου χωριού-σταθμού.

Ο αγώνας Bike Odyssey 2019  έχει διάρκεια  εννέα ημέρες με εννέα χωριά-σταθμούς. Το κάθε στάδιο έχει σαν αφετηρία την πλατεία ενός χωριού-σταθμού και τερματισμό την πλατεία του επόμενου χωριού-σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η τελική διαδρομή όσον αφορά τη συνολική απόσταση και τα υψομετρικά θα ανακοινωθεί 2 μήνες πριν τον αγώνα.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Θα βραβευτούν οι 5 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας και η πρώτη της γενικής κατάταξης (overall) σε κάθε στάδιο. Η πρώτη νικήτρια ομάδα της γενικής κατάταξης θα κερδίσει τη φανέλα της πρωτοπόρου ομάδας (χρώμα γαλάζιο). Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

Στους αγώνες Bike Odyssey 1 (4-Days North)  και Bike Odyssey 2 (4-Days South) θα απονεμηθούν πόντοι κατάταξης για αθλητές με Δελτίο UCI, αναλόγως με τη Γενική Κατάταξη των αθλητών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της U.C.I..

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί σύντομα

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Οτιδήποτε απρόβλεπτο παρουσιαστεί ή τυχόν ενστάσεις θα ρυθμιστούν επί τόπου.
Αν κάποιος αντιμετωπίσει μηχανικό πρόβλημα πρέπει να επισκευάσει τη βλάβη μόνος του. Σε περίπτωση εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο (μηχανική βλάβη, πτώση, τραυματισμό κλπ) πρέπει να ενημερώσετε τον κοντινότερο κριτή.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ορεινής ποδηλασίας έχουν προβλεφτεί από τη διοργάνωση για τους αθλητές τρία σημεία ανεφοδιασμού νερού σε κάθε στάδιο.
Κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος αναλόγως των αναγκών του να μεταφέρει την απαραίτητη τροφή και νερό που θα του εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Δείτε αναλυτικά τους κανονισμούς στο επίσημο site της διοργάνωσης: Κανονισμοί.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Σκόπιμο είναι ο κάθε αθλητής να:

 1. Συμβουλευτεί δελτίο καιρού μία ημέρα πριν τον αγώνα για να προετοιμάσει κατάλληλα τον ρουχισμό του και τον εξοπλισμό του που θα επιλέξει για τον αγώνα.
 2. Μελετήσει το υψομετρικό προφίλ έτσι ώστε να γνωρίζει τα σημεία με έντονες ανηφόρες.
 3. Φτάσει στο σημείο παραλαβής του αριθμού του, έγκαιρα.
 4. Φροντίζει να ελέγχει τα σημεία ανεφοδιασμού νερού και να υπολογίζει αν του αρκούν αυτά ή χρειάζεται να έχει και δικά του υγρά ή και τρόφιμα.
 5. Έχει κατά την διάρκεια του αγώνα την προσοχή του στην σήμανση. Το βουνό και τα μονοπάτια είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με τους αγώνες σε ένα στάδιο ή στην άσφαλτο.
 6. Γυρίζει πίσω όπως ήρθε αν χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής, μέχρι να βρει το σημείο που ήταν εντός της σωστής διαδρομής.
 7. Σεβόμαστε τη φύση και τους συναθλητές μας:
 • Δεν πετάμε σκουπίδια στο δάσος εκτός των προκαθορισμένων σημείων των σταθμών ελέγχου. Το δάσος πρέπει να μείνει καθαρό.
 • Δεν παρκάρουμε αυτοκίνητα εκτός των οριοθετημένων χώρων. Οι ρόδες του αυτοκινήτου κάνουν ζημιά.
 • Δεν σπρώχνουμε τους συναθλητές μας όταν βρισκόμαστε σε στενό σημείο. Απλά ζητάμε να μας κάνουν χώρο με ευγενικό τρόπο.
 • Όταν κάποιος κινείται αργά και επιβραδύνει τους αθλητές που τον ακολουθούν, οφείλει να κάνει στην άκρη να περάσουν οι πιο γρήγοροι.
 • Βοηθάμε αν δούμε κάποιον να έχει τραυματιστεί ή αν πάει να πάρει λάθος δρόμο.
 • Αναφέρουμε στον αμέσως επόμενο κριτή ή σταθμό που θα συναντήσουμε, αν υπάρχει συμβάν τραυματισμού
 • Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα χωρίς να ενημερώσουμε πρώτα και αυτοπροσώπως τον διοργανωτή ή τον πλησιέστερο κριτή.
 • Δεν ενοχλούμε τους χρονομέτρες ζητώντας αποτελέσματα ενώ ο αγώνας είναι σε εξέλιξη.
 • Δεν μετακινούμε αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του αγώνα και επί της διαδρομής του αγώνα. Υπάρχουν αθλητές που τρέχουν ακόμα και τους στερούμε τον χώρο.
 • Δεν καπνίζουμε στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος φωτιάς πάντα.


Το «Bike Odyssey» είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας όπου οι συμμετέχοντες θα διαγωνίζονται σε ομάδες των δύο ατόμων (αφορά τους 9ήμερο, 4ήμερο και 3ήμερο αγώνες).
Οι ισχύουσες κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:

 • Ανδρών
 • Μεικτή
 • Γυναικών
 • Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων κυμαίνεται μεταξύ των 80 και 100 ετών)
 • Senior Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων να υπερβαίνει τα 100 έτη)

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι συνολικά 100 ομάδες ανά κατηγορία για τον αγώνα Mtb.

Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

 

Δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες, εκτός από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω. Μετά το πρώτο στάδιο, απονέμονται στην ομάδα που προηγείται  στη γενική κατάταξη,σε κάθε κατηγορία, ειδικές φανέλες πρωτοπόρου, και τα μέλη της  απαιτείται να τις φορούν κατά το επακόλουθο στάδιο. Κατ 'αναλογία, το ίδιο ισχύει για κάθε ένα από τα επόμενα στάδια.

 

Οι φανέλες πρωτοπόρων της γενικής ανά αγώνα :

8d mpros

Η φανέλα πρωτοπόρου του 9ήμερου αγώνα.

3d n mpros

Η φανέλα πρωτοπόρου για τον 4ήμερο και 3ήμερο αγώνα.

 

Bike Odyssey: The Vision

 

"The conception of ​​"Bike Odyssey" begun with two people, Makrigiannis Christos and Spagouros Alkiviadis, who have a long course with mountain biking. For this vision to come to life, Bike Expert, supervised by Makrigiannis Christos, contributes with the organization of Bike Odyssey and set Spagouros Alkiviadis as a consultant for the completion of the race in the best way possible. Every year, both of them are in front of the starting line of "Bike Odyssey" to welcome and prepare all athletes for this challenging race."Chris Makrygiannis

 

b_215_211_16777215_00_images_stories_chris2.jpg

 

As an athlete he has been involved in cycling, climbing, trail running and  enduro. His passion for cycling led him to take part in many athletic events  in Greece and internationally. He has participated in many races in America, athletic events such as «Ride For Roses" (charity event in Texas-organized by Lance Armstrong Foundation) and races in Europe (such as the "JEANTEX Bike Transalp" - 8 days cross the Alps). These  are some of the highlights of his - over decade- involvement in sport. In addition, except from managing the Bike Expert and the Bike Odyssey, he is also the founder of the B&N Cycling website, whose B&N Cycling Team is actively involved in cycling, running, multisports and is also a member of the SY.F.A.GE. (Association of Friends of Sport in Gerakas).


 

 

Alcibiades Spagkouros

b_230_153_16777215_00_images_stories_alkis.jpg

Alcibiades Spagkouros was born in Athens. He currently lives and works in Athens as a professional rescuer. His experience in difficult rescues in many remote areas in Greece is vast. He has traveled and explored the uplands as part of naturalistic activities. His great love is cycling and mountain running with a lot of racing experience and many awards. Alkiviadis Spagouros has a lot of experience in the area of Pindos and this makes him the most suitable person to have in "Bike Odyssey" after he has crosed the route as planned in the eight days race.

 

 

 

 


 

BIKE EXPERT LOGO

Bike Expert

Bike Expert is a bike store located in Gerakas on the 31th Agiou Ioannou Theologoy street, in Athens. Bike Expert organizes mtb races like “Bike Odyssey”. At the same time, they take part in other successful bike events like Mtb Circuit Gerakas, Ladonas Mountain Race, Parnitha Adventure Cup, Antique Xpert, Bicycle Hunt Treasure while also being a sponsor in many other sport events. Bike expert specializes in two things, in the restoration of vintage – retro bicycles and also in the organization of “Bike Odyssey” where every year a unique journey of bikes takes place in Pindos. It comes as no surprise that after many successful years of races the team of Bike Expert is very well trained on everything regarding the race.

Also, you can visit our e-shop at http://www.bikeexpert.gr/ for anything you may need for your bicucle!

 

 

 

 

 


 

b_130_115_16777215_00_images_stories_fruit_bn.jpg

B & N Cycling(Bike and Nature Cycling)

 

B & N Cycling is a website with a journalism tone through which people who love bicycles are can get the latest news on them. It is also a communication sponsor for the "Bike Odyssey" broadcasting the race the race from its preparation until after its completion. It goes without saying, the B & N Cycling Team is a group of people with extensive experience in cycling and nature.

The team already was established in 2005 and since then there is a dynamic presence in domestic competitions and events in other countries as well. Apart from their active presence in races, team members have experience in organizing  mtb races and athletic events.

Also, you can visit the http://www.bncycling.com/ site for your daily briefing about cycling.

 

 

 

b_164_153_16777215_00_images_stories_sfragida.jpg

"Gerakas Friends Association of Sports"  as the name suggests, moves around sports i.e.  sports activity mainly concerning  mtb races, mountain  running, multisports etc. all around Greece.

 

 

 

 syfage

 

 


 

 

mtbxpert.gr 

b_198_81_16777215_00_images_mtbxpert_logo.jpg

The website is behing popular races and events. Mtbxpert's has a great experience in organizing races, events focusing on cycling.

 

 

Some of the best events organized by mtbxpert:

 

AFISA GALATAS 2018 B small AFISA MTB GERAKAS 2018 small AFISA TITHOREA 2018 AFISA MTB GERAKAS 2018 VOL2 small

 

b_178_267_16777215_00_images_AFISA_ANTIQUE_2013_small.jpg b_173_268_16777215_00_images_afisa_galatas_m.jpg b_181_267_16777215_00_images_bazaar_afisa_2012__small.jpg b_178_267_16777215_00_images_AFISA-IKARIA-2013x300.jpg

    

Contact: Chris Makrygiannis
Phone Number: 697 9973675

 

Bike Odyssey: Το όραμα

 

Η ιδέα του «Bike Odyssey» ανήκει σε δύο ανθρώπους, τον Μακρυγιάννη Χρήστο και τον Σπαγκούρο Αλκιβιάδη, οι οποίοι έχουν μια ξεχωριστή πορεία στην ορεινή ποδηλασία. Για την υλοποίηση του οράματος αυτού, το Bike Expert, με διευθυντή το  Μακρυγιάννης Χρήστος, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του «Bike Odyssey» και ορίζει ως σύμβουλό της το Σπαγκούρο Αλκιβιάδη για τη διεκπεραίωση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Κάθε χρόνο, οι δυο τους βρίσκονται  στη γραμμή εκκίνησης του «Bike Odyssey» για να υποδεχθούν και να προετοιμάσουν όλους τους αθλητές για το δύσκολο αυτόν αγώνα.

 

 

Μακρυγιάννης Χρήστος

b_215_211_16777215_00_images_stories_chris2.jpg

 

Σαν αθλητής έχει ασχοληθεί με την  ποδηλασία, την ορειβασία, το ορεινό τρέξιμο το enduro. Το πάθος του για ποδηλασία τον οδήγησε στο να λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και διεθνώς. Οι συμμετοχές σε αγώνες στην Αμερική, σε αθλητικές εκδηλώσεις όπως τo"Ride For Roses"(φιλανθρωπική εκδήλωση στο Τέξας-που διοργανώθηκε από Lance Armstrong Foundation) καθώς και στη Ευρώπη (Bike Transalp -  8ήμερη διάσχιση Άλπεων Γερμανία-Ιταλία) είναι κάποιες από τις κορυφαίες στιγμές του στη εικοσαετή ενασχόληση του με τον αθλητισμό. Ακόμα, εκτός από τη διεύθυνση των Bike Expert και Bike Odyssey είναι και ο ιδρυτής της ιστοσελίδας B&N Cycling, της οποίας η ομάδα (B&N Cycling Team) συμμετέχει ενεργά σε αγώνες ποδηλασίας, τρεξίματος, Multisports καθώς και είναι μέλος του ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα).

 

 

 

Αλκιβιάδης Σπαγκούρος

b_230_153_16777215_00_images_stories_alkis.jpg

Ο Αλκιβιάδης Σπαγκούρος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν επαγγελματίας διασώστης. Η εμπειρία του σε δύσκολες περιπτώσεις διάσωσης σε πολλές δυσπρόσιτες περιοχές ανά την Ελλάδα είναι σημαντική. Έχει ταξιδέψει και εξερευνήσει ορεινές περιοχές της χώρας σαν μέρος των φυσιολατρικών του δραστηριοτήτων. Η μεγάλη του αγάπη να είναι η  ποδηλασία και το ορεινό τρέξιμο με πολλές συμμετοχές σε αγώνες και πολλές διακρίσεις. Ο Αλκιβιάδης Σπαγκούρος έχει μεγάλη εμπειρία στη περιοχή της Πίνδου κι αυτό τον κάνει τον καταλληλότερο άνθρωπο να έχεις μαζί σου στο «Bike Odyssey» αφού έχει διασχίσει τη διαδρομή όπως προβλέπεται να είναι στον οχταήμερο αγώνα.

 

 

 


 

BIKE EXPERT LOGO

Bike Expert

Το Bike Expert είναι κατάστημα ποδηλάτων το οποίο βρίσκεται στο Γέρακα της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31. Το Bike Expert αναλαμβάνει τη διοργάνωση αγώνων mtb όπως αυτή του «Bike Odyssey». Ταυτόχρονα έχει αναλάβει τη διοργάνωση πολλών επιτυχημένων ποδηλατικών event (Mtb Circuit Γέρακα, Ladonas Mountain Race, Parnitha Adventure Cup, Antique Xpert, Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού) ενώ έχει υπάρξει χορηγός σε πολλές άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Ακόμα, εξειδικεύεται σε δύο πράγματα, στην αναπαλαίωση vintage-retro ποδηλάτων καθώς και στη διοργάνωση του «Bike Odyssey» όπου κάθε χρόνο σχεδιάζεται το μοναδικό αυτό ταξίδι ορεινής ποδηλασίας στην Πίνδο. Τέλος, τα μέλη της ομάδας του Bike Expert διαθέτουν εμπειρία στη διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στη διεύθυνση http://www.bikeexpert.gr/ για οτιδήποτε χρειάζεστε για το ποδήλατο σας!

 

 

 


b_130_115_16777215_00_images_stories_fruit_bn.jpg

B & N Cycling(Bike & Nature Cycling)

Το B&N Cycling είναι μία ιστοσελίδα με δημοσιογραφικό ρόλο, μέσω της οποίας οι φίλοι του ποδηλάτου ενημερώνονται γι’ αυτό. Επίσης, είναι χορηγός επικοινωνίας του «Bike Odyssey» αφού έχει αναλάβει την αναμετάδοση του αγώνα κάθε χρόνο. Από την άλλη, η B&N Cycling Team είναι ένα γκρουπ ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές δραστηριότητες που αφορούν το ποδήλατο & τη φύση.

Η ομάδα έχει ήδη μία παρουσία δεκατριών χρόνων αφού δημιουργήθηκε το 2005 και από τότε δίνει δυναμικά το παρόν σε εγχώριες διοργανώσεις open αγώνων αλλά και σε διοργανώσεις άλλων χωρών. Εκτός από την ενεργό παρουσία της σε πολλούς αγώνες, η σημαντικότερη από αυτές είναι εκείνη στον mtb αγώνα «Bike Odyssey», στον οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο!

Ακόμα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.bncycling.com/ για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της ποδηλασίας.

 

 

b_164_153_16777215_00_images_stories_sfragida.jpg

"ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ." (Σύλλογος Φίλων Αθλητισμού Γέρακα)

Η φιλοσοφία του  «Συλλόγου Φίλων Αθλητισμού Γέρακα» όπως δηλώνει και το όνομά της κινείται γύρω από τις αθλητικές δραστηριότητες.  Πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα κυρίως σε προπονήσεις αλλά και αγώνες ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος, multisports κ.ά.

 

 

syfage

 

 

 


 

 

mtbxpert.gr 

b_198_81_16777215_00_images_mtbxpert_logo.jpg

To site πίσω από τις πιο δημοφιλείς ποδηλατικές διοργανώσεις και αθλητικές εκδηλώσεις. Η ομάδα του Mtbxpert με τη μεγάλη της εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας στηρίζει το Bike Odyssey.

 

 

Κάποια από τα πιο σημαντικά events του mtbxpert:

 

AFISA GALATAS 2018 B small AFISA MTB GERAKAS 2018 small AFISA TITHOREA 2018 AFISA MTB GERAKAS 2018 VOL2 small

 

b_178_267_16777215_00_images_AFISA_ANTIQUE_2013_small.jpg b_173_268_16777215_00_images_afisa_galatas_m.jpg b_181_267_16777215_00_images_bazaar_afisa_2012__small.jpg b_178_267_16777215_00_images_AFISA-IKARIA-2013x300.jpg

    

Επικοινωνία: Μακρυγιάννης Χρήστος
Τηλέφωνο: 697 9973675

 1. Πρόσκληση
  Ο διοργανωτής του αγώνα διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει ομάδες.
 2. Προϋπόθεση
  Μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής ο διοργανωτής θα κρίνει αν η πραγματοποίηση του αγώνα είναι εφικτή.
 3. Κατηγορίες
  To «Bike Odyssey» είναι ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες των δύο ατόμων. Θα υπάρχει μία Γενική Κατηγορία.
  Μετά το πρώτο στάδιο, στην νικήτρια ομάδα απονέμεται η φανέλα κατάταξης την οποία υποχρεούται να φορά κατά την επόμενη φάση/στάδιο. Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για κάθε ένα από τα επόμενα στάδια, όπου η φανέλα κατάταξης θα φοριέται από τους πρώτους της κάθε φάσης. Πρώτος θεωρείται αυτός που στο τέλος κάθε ετάπ έχει αθροιστικά τον μικρότερο χρόνο.
 4. Διαδικασίες αγώνα
  Το «Bike Odyssey» είναι ένας αγώνας που ακολουθεί συγκεκριμένες και  προκαθορισμένες διαδικασίες.

  4.1 Ενημέρωση
  Πριν το στάδιο του Προλόγου θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση για την έναρξη αλλά και όλα τα στάδια του Bike Odyssey. Κάθε βράδυ στο τέλος κάθε σταδίου και κάθε πρωί πριν την έναρξη του επόμενου σταδίου, οι διαγωνιζόμενοι θα ενημερώνονται για την πορεία, τα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες του επερχόμενο σταδίου και για τις πιθανές επικίνδυνες περιοχές. Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται από τον διευθυντή του αγώνα και είναι υποχρεωτική η  συμμετοχή όλων των ομάδων.

  4.2 Μετρήσεις χρόνου
  Ο χρόνος της ομάδας θα είναι ο χρόνος τερματισμού του τελευταίου εκ των δύο μελών μιας ομάδας.

  4.3 Διαδικασίες έναρξης
  Οι θέσεις εκκίνησης θα λαμβάνονται 45 λεπτά πριν από την επίσημη ώρα έναρξης του κάθε σταδίου. Την πρώτη ημέρα του αγώνα, κάτοχοι τίτλου, επαγγελματίες και VIP ποδηλάτες θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο σημείο εκκίνησης μπροστά από όλους τους άλλους συμμετέχοντες. Πίσω απ’ αυτό το μπλοκ, οι θέσεις όλων των άλλων διαγωνιζόμενων θα καθοριστούν από τους αριθμούς των ομάδων. Στα επόμενα στάδια, ο διοργανωτής του αγώνα θα καθορίζει τις θέσεις εκκίνησης σύμφωνα με την αντίστοιχη συνολική κατάταξη των ομάδων.

  Η εκκίνηση δίνεται από ένα σήμα συνήθως στις 9 το πρωί - εξαίρεση ο αγώνας του προλόγου και το τελευταίο στάδιο που θα εκκινήσει στις 10:30 πμ. Όλοι οι αναβάτες έχουν την ίδια ώρα έναρξης, ανεξάρτητα από τη θέση τους στην εκκίνηση. Ο νικητής του κάθε σταδίου είναι η ομάδα που διασχίζει τη γραμμή τερματισμού πρώτη υπό την προϋπόθεση ότι δεν πρόεκυψαν κυρώσεις γι’ αυτήν κατά τη διάρκεια του σταδίου. Η ίδια μέθοδος εφαρμόζεται και στην έναρξη. Στην έναρξη κάθε σταδίου απαγορεύεται η προσπέραση.

  Οι συμμετέχοντες που εμφανίζονται στην εκκίνηση με περισσότερο από 5 λεπτά καθυστέρηση δεν θα γίνονται δεκτοί να συμμετάσχουν στο στάδιο εκείνης της ημέρας.

  Εάν κάποιος συμμετέχων δεν πάρει καθόλου εκκίνηση μια μέρα, η ομάδα του χάνει τα οποιαδήποτε δικαιώματα να διεκδικήσει κάποιο τίτλο, μπορεί όμως να συμπεριληφθεί στην επίσημη κατάταξη με ποινή και όχι σαν επίσημος τερματισμός.

  4.4 Έλεγχος κατά μήκος της διαδρομής

  Υπάρχουν το λιγότερο 3 σημεία ελέγχου σε κάθε στάδιο, η θέση των οποίων παραμένει άγνωστη στους αναβάτες αλλά όλοι θα πρέπει σε αυτά τα σημεία ν’ αναφέρουν τους αριθμούς τους ώστε να ισχύουν οι χρόνοι τους. Για κάθε σημείο ελέγχου που δεν πέρασε-αναφέρθηκε κάποιος διαγωνιζόμενος, θα επιβάλλεται ποινή 50 λεπτών στο τελείωμα του σταδίου.

  4.5 Διαδικασίες τερματισμού

  Ανάλογες είναι οι διαδικασίες για τον έλεγχο στο σημείου τερματισμού. Σε αυτό θα πρέπει όλοι οι αναβάτες να αναφέρονται για τον υπολογισμό της κατάταξης τους στο σταδίου αυτό αλλά και της συνολικής τους κατάταξης.

 5. Εγκατάλειψη
  Συμμετέχοντες που δεν φτάνουν στο σημείο τερματισμού σε κάποιο ετάπ, λόγω τραυματισμού ή μηχανικής βλάβης θα έχουν ποινή χρόνου +2 ώρες από τον χρόνο του τελευταίου και δε θα μπορούν να είναι οι τελικοί νικητές του αγώνα αλλά μπορούν να διεκδικήσουν επόμενα ετάπ χωρίς να θεωρούνται επίσημοι τερματίσαντες.
  Η ομάδα που εγκαταλείψει έστω και κάποια μέτρα ή μισό ετάπ μπορεί να διεκδικήσει ένα επόμενο ετάπ θα παίρνει την ανάλογη ποινή, δηλαδή το χρόνο του τελευταίου +2 ώρες και στην επίσημη κατάταξη δεν μπορεί να περάσει κάποια ομάδα που έχει ολοκληρώσει όλα τα ετάπ, ακόμα και αν το άθροισμα χρόνου τις πρώτης με τις ποινές βγαίνει μικρότερος από το χρόνο της δεύτερης. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα με τις ποινές μπαίνει τελευταία και συναγωνίζεται με κάποια άλλη ομάδα ανάλογης περίπτωσης. Μία ομάδα που δεν πάρει εκκίνηση μια μέρα ή έχει εγκαταλείψει 2 φορές δεν μπορεί να διεκδικήσει επόμενο ετάπ, θα παίρνει την ανάλογη ποινή, δηλαδή το χρόνο του τελευταίου +2ώρες, και θα μπορεί μόνο να συναγωνιστεί ομάδες ανάλογης περίπτωσης .
  5.1 Απόσυρση
  Οι συμμετέχοντες αυτοί ο οποίοι - για οποιοδήποτε λόγο - δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συνεχίσουν τον αγώνα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν αμέσως την απόφασή τους στον διευθυντή ή στο γραφείο του αγώνα ή, εναλλακτικά, να καλέσουν τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης ο οποίος θα ανακοινωθεί. Αν δεν ενημερώσουν, ο διοργανωτής του αγώνα διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αναζήτηση και αποστολή διάσωσης από τις αρμόδιες αρχές έκτακτης ανάγκης, το κόστος της οποίας θα χρεωθεί ο συμμετέχων λόγω της αμέλειας του να ενημερώσει.
  5.2 Επίσημη λήξη ενός σταδίου
  Ως επίσημη λήξη ενός σταδίου θεωρείται η ώρα δύσης του ήλιου εντός και αν ο διευθυντής του αγώνα κρίνει απαραίτητο να ορίζει νέα ώρα λήξης, οπότε και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν.
  Οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν άλλα μέσα μεταφοράς (εκτός διοργάνωσης), εκτός από το ποδήλατο του (δηλαδή οχήματα με κινητήρα, κ.λπ), θα τιμωρούνται με αποκλεισμό.
  5.3 Απουσίες
  Αποκλεισμός από την κατάταξη θα επιβάλλεται  αν ένας αναβάτης δεν εμφανιστεί καθόλου  σε ένα στάδιο. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, όπου οι συμμετέχοντες έχουν ένα σοβαρό λόγο να καθυστερήσουν πάνω από 10 λεπτά μετά την έναρξη, είναι στη διακριτική ευχέρεια του διευθυντή του αγώνα αν ο διαγωνιζόμενος θα μπορεί να ξεκινήσει έστω και καθυστερημένα και να  παραμείνει στην επίσημη κατάταξη.
  5.4 Τερματίσαντες
  Μόνο οι συμμετέχοντες που έχουν ολοκληρώσει κάθε στάδιο του αγώνα σύμφωνα με όλους τους όρους και τους κανονισμούς, θα θεωρούνται επίσημα «τερματίσαντες». Όποιος - για οποιονδήποτε λόγο- δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει ένα στάδιο, μπορεί να αποχωρήσει από την επίσημη κατάταξη, αλλά δεν θα θεωρείται «τερματίσαντες» του «Bike Odyssey».

 6. Εξοπλισμός
  6.1 Υποχρεωτικό το κράνος
  Κράνος πρέπει να φορούν όλοι ανεξαιρέτως οι αναβάτες καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.  Τα κράνη πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας.
  6.2 Ένδυση και εργαλεία έκτακτης ανάγκης
  Κάθε συμμετέχων στο «Bike Odyssey» αναμένεται να είναι εξοπλισμένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις ένος 8ήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Κατάλληλη ενδυμασία για κάθε είδους καιρικές συνθήκες και κιτ με πρώτες βοήθειες είναι τα ελαχίστως  απαραίτητα. Σας συνιστούμε να πάρετε μαζί σας πρόσθετα εργαλεία και ανταλλακτικά. Δεν επιτρέπεται το E-Bike (ηλεκτρική υποβοήθηση).
  6.3 Αριθμοί έναρξης / καρτέλες αγώνα
  Κάθε συμμετέχων λαμβάνει ένα αριθμό έναρξης - ο οποίος πρέπει υποχρεωτικά να είναι τοποθετημένος στο τιμόνι του ποδηλάτου και εμφανής σε όλα τα στάδια. Ο κάθε αριθμός είναι μοναδικός και ταυτίζεται με έναν και μόνο διαγωνιζόμενο.
  6.4 Κάρτα εισόδου
  Κάθε συμμετέχων στο «Bike Odyssey» λαμβάνει μια κάρτα εισόδου που αναφέρει το όνομα του και τον αριθμό εκκίνησης του. Η κάρτα εισόδου είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του αγώνα και απαιτείται για την αναγνώριση του διαγωνιζόμενου, την προσέγγιση του σε ζώνες περιορισμένης  πρόσβασης και σε τεχνικές υπηρεσίες, κλπ. Οποιαδήποτε κατάχρηση της κάρτα εισόδου, για παράδειγμα, πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα σε υπηρεσίες που προορίζονται μόνο για τον συμμετέχοντα, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση αποβολή του.

 7. Διάφορα
  7.1 Προστασία του περιβάλλοντος / σκουπίδια
  Η διαδρομή του «Odyssey Bike» περνά μέσα από τις εντυπωσιακές περιοχές της οροσειράς της Πίνδου. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι επιτακτική. Όποιος συμμετέχων πετάει σκουπίδια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο (μπουκάλια νερού) πέραν των προκαθορισμένων επιτρεπτών σημείων, θα λαμβάνει ποινή 60 λεπτών. Η τρίτη ποινή αυτού του είδους, οδηγεί σε αποκλεισμό χωρίς δικαίωμα αναγωγής.
  7.2 Βοήθεια από άλλους
  Το «Bike Odyssey» είναι ένας ομαδικός αγώνας. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται οι συμμετέχοντες να δεχτούν οποιαδήποτε βοήθεια από άλλα πρόσωπα - με εξαίρεση την περίπτωση ατυχήματος, τραυματισμού ή άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Τρόφιμα, ποτά, ρούχα ή ανταλλακτικά μπορούν να γίνουν δεκτά κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όμως απαγορεύεται αυστηρά ένας αγωνιζόμενος να ωθείται ή να σύρεται από άλλα πρόσωπα πέραν της ομάδας του. Επίσης, απαγορεύεται να κινείται από μη-υπηρεσιακά οχήματα υποστήριξης (δηλαδή φορτηγά της ομάδας).
  7.3 Ντόπινγκ
  Οι διοργανωτές του αγώνα «Bike Odyssey» θα αποβάλλουν όποιον -με πρόθεση την εξασφάλιση καλύτερης απόδοσης - χρησιμοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο παράνομες ουσίες ή διεγερτικά. Οι διοργανωτές του αγώνα διατηρούν ρητώς το δικαίωμα να εκτελέσουν ανά πάσα στιγμή αιφνιδιαστικούς ελέγχους ντόπινγκ.
  7.4 Τεχνική υποστήριξη
  Οι συνεργάτες του «Bike Odyssey» θα προσφέρουν τεχνικές υπηρεσίες και βοήθεια στους συμμετέχοντες του  αγώνα τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τελείωμα του κάθε σταδίου, ενώ θα υπάρχουν κιτ επισκευής και στα σημεία τροφοδοσίας. Οι εργασίες συντήρησης θα είναι γενικά δωρεάν, αλλά ο καθαρισμός δεν είναι μέρος των δωρεάν υπηρεσιών. Τυχόν ανταλλακτικά που απαιτούνται για τις επισκευές, θα προσφέρονται από τους συνεργάτες του «Bike Odyssey» σε τιμές λιανικής.
  7.5 Έλξη / ώθηση
  Επιτρέπεται στα μέλη της ομάδας να στηρίζουν ο ένας τον άλλο σπρώχνοντας ή τραβώντας τον συναγωνιζόμενο τους. Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται να χρησιμοποιείται οποιοδήποτε είδος συσκευής ή μηχανικής βοήθειας. Θα γίνονται έλεγχοι κατά την έναρξη και κατά μήκος κάθε σταδίου καθημερινά για να διασφαλίζεται η συμμόρφωσή με την συγκεκριμένη ρύθμιση.
  7.6 Διαχωρισμός Ομάδας
  Οι συμμετέχοντες πρέπει να ποδηλατούν μαζί με το συναθλητή τους συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν πρέπει να διαχωρίζονται παραπάνω από επιτρεπόμενο όριο των 2 λεπτών.
  Ο διαχωρισμός μεταξύ των αθλητών μιας ομάδας μπορεί να καταμετράται στην εκκίνηση, στον τερματισμό και σε διάφορα καθορισμένα σημεία ελέγχου κατά τη διάρκεια του σταδίου αλλά μπορεί επίσης να γίνει καταμέτρηση σε οποιαδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο δια χωρισμός των αθλητών μιας ομάδας μπορεί να καταμετρηθεί πάνω από μία φορά κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές για κάθε φορά αντίστοιχα.
  Ο κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή να γυρίσει πίσω τη διαδρομή ενός σταδίου για να συναντηθεί ξανά με το συναθλητή του με την προϋπόθεση ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο οποιονδήποτε άλλο αθλητή με αυτόν τον τρόπο.

 8. Κανόνες
  8.1 Το «Bike Odyssey» λαμβάνει χώρα σε δημόσιους δρόμους και μονοπάτια που χρησιμοποιούνται και από άλλους. Με τη σειρά τους, όλοι οι αναβάτες πρέπει να τηρούν αυστηρά τους ισχύοντες κανονισμούς (εθνικοί κανόνες κυκλοφορίας) - ακόμη και αν λειτουργούν σε κατάσταση αγώνα.
  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπακούουν στις εντολές των ένστολων υπαλλήλων (αστυνομία, πυροσβεστική, κ.λπ.)
  8.2 - Μείνετε στη δεξιά πλευρά του δρόμου ή του μονοπατιού.
  8.3 - Οι βραδύτεροι συμμετέχοντες οφείλουν να παραμερίζονται για να προσπεράσουν  οι ταχύτεροι αναβάτες, οι οποίοι σαφώς έχουν αυτήν την πρόθεση, ειδικά σε απότομα τμήματα.
  8.4 - Η ευγενής άμιλλα και η δικαιοσύνη ισχύει για κάθε συμμετέχοντα.
  8.5 - Οι αναβάτες πρέπει να τρέχουν με τα ποδήλατά τους στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους. Σε όλα τα τμήματα (σε μονοπάτια και δρόμους) ιδιαίτερα σε εκείνα με τυφλά σημεία, πρέπει να οδηγούν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και σύνεση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ξαφνικούς ελιγμούς ανά πάσα στιγμή, αλλά ειδικά σε κατηφορικά τμήματα. Προσοχή: οι δρόμοι είναι δημόσιοι και ΔΕΝ θα κλείσουν ειδικά για το «Bike Odyssey». Το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα λειτουργεί κανονικά.
  8.6 - Όλοι πρέπει να υπολογίζουν τους πεζούς.
  8.7- Σε περίπτωση τραυματισμού ή μηχανικών βλαβών, είναι επιτακτική η ανάγκη -ει δυνατόν - να παραμερίσετε τον εαυτό σας και το ποδήλατο προκειμένου να επανορθώσετε τη βλάβη.
  8.8 - Σε περίπτωση σπριντ μεταξύ των αναβατών στην περιοχή τερματισμού, απαγορεύεται η αλλαγή λωρίδας.
  8.9 - Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να διασχίζονται κλειστές σιδηροδρομικές διαβάσεις.
  8.10 - Δεν επιτρέπεται να πετιούνται απόβλητα ή μπουκάλια!

 9. Διευθυντές αγώνων, κριτική επιτροπή, διαμαρτυρία, ποινές και άλλες κυρώσεις
  Είναι ευθύνη του διευθυντή και της επιτροπής του αγώνα να πάρει αποφάσεις σχετικά με την εκδήλωση και τις δράσεις της εκδήλωσης.
  9.1 Διαμαρτυρία
  Υπάρχει μια πιθανότητα η σκόπιμη ή ακούσια παραβίαση των κανόνων να προκύψει τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και τον διοργανωτή του αγώνα. Αν οι διευθυντές του αγώνα και οι επίτροποι δεν δώσουν ικανοποιητική λύση σε κάποια παραβίαση κανόνων, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διαμαρτυρίας από κάθε ενδιαφερόμενο (πρέπει να υποβληθεί την ημέρα κατά την οποία συνέβη το περιστατικό).
  9.2 Κριτική Επιτροπή
  Ο διοργανωτής του αγώνα μπορεί να καταρτίσει επιτροπή η οποία θα κρίνει οποιαδήποτε διαμαρτυρία υποβάλλεται. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφωθούν με οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την κριτική επιτροπή παραιτούμενοι από πιθανές αξιώσεις.
  9.3 Ποινές και άλλες κυρώσεις
  Θα ήταν αδύνατο να καταγραφούν όλες οι πιθανές παραβάσεις των κανόνων του αγώνα. Ως εκ τούτου, μόνο μερικοί από αυτούς αναφέρονται παρακάτω. Ωστόσο, ο διευθυντής του αγώνα σε συνεννόηση με τους διοργανωτές μπορεί να επιβάλει κυρώσεις για ενέργειες και παραβάσεις που δεν αναφέρονται στην παρακάτω λίστα.
  Η ποινή θα είναι πάντα ποινή χρόνου στην πρώτη περίπτωση, εκτός εάν η σοβαρότητα της παράβασης είναι τέτοια ώστε –στην δεύτερη περίπτωση- επιβάλλεται ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός του συμμετέχοντα.

  ΠΑΡΑΒΑΣΗ

  ΠΟΙΝΗ ΤΗΝ 1η ΦΟΡΑ

  ΠΟΙΝΗ ΤΗ 2η ΦΟΡΑ

  ΠΟΙΝΗ ΤΗΝ 3η ΦΟΡΑ

  Λάθος στοιχεία κατά την εγγραφή στον αγώνα

  Αποκλεισμός

  -

  -

  Χρήση μη εγκεκριμένου κράνους/μη χρήση κράνους/ μη κατάλληλα ασφαλισμένο κράνος

  Προειδοποίηση

  30 λεπτά

  Αποκλεισμός

  Εξωτερική βοήθεια από άλλους

  20 λεπτά

  40 λεπτά

  2 ώρες

  Μη σεβασμός του περιβάλλοντος και των υποδομών

  Προειδοποίηση

  30 λεπτά

  -

  Αντιαθλητική συμπεριφορά/μη ευγενής άμιλλα

  Προειδοποίηση

  30 λεπτά

  Αποκλεισμός

  Παράληψη/μη αναφορά σε σημείο ελέγχου ή εκούσιο κόψιμο δρόμου

  50 λεπτά /σημείο

  -

  -

  Εκκίνηση από προνομιακή θέση ενώ δεν υπάρχει το δικαίωμα

  Προειδοποίηση

  20 λεπτά

  -

  Αλλοίωση/αλλαγή/αφαίρεση απόκρυψη του αριθμού συμμετοχής

  Προειδοποίηση

  30 λεπτά

  Αποκλεισμός

  Η φανέλα του πρωτοπόρου να μην φοριέται σωστά

  10 λεπτά

  30 λεπτά

  -

  Παραβίαση των ενδείξεων/σημάτων της διοργάνωσης

  2 ώρες

  Αποκλεισμός

  -

  Αθλητής θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

  Αποκλεισμός

  -

  -

  Ρίψη σκουπιδιών/φαγητού/ ποτού/μπουκαλιών

  Προειδοποίηση

  30 λεπτά

  Αποκλεισμός

  Διαχωρισμός αθλητών μίας ομάδας περισσότερο από 2 λεπτά

  20 λεπτά

  40 λεπτά

  Αποκλεισμός

  Μεταφορά αθλητή από τη διοργάνωση για παροχή πρώτων βοηθειών/επισκευή ποδηλάτου

  60 λεπτά

  -

  -

  Σκόπιμοι επικίνδυνοι ελιγμοί που θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους αθλητές

  Αποκλεισμός

  -

  -

  Εγκατάλειψη ενός σταδίου

  Ο χρόνος του τελευταίου τερματίσαντα + 2ώρες με δυνατότητα διεκδίκησης επόμενου σταδίου

  Ο χρόνος του τελευταίου τερματίσαντα + 2ώρες χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης επόμενου σταδίου

  -

  Μη εκκίνηση ενός σταδίου

  Ο χρόνος του τελευταίου τερματίσαντα + 2ώρες με δυνατότητα διεκδίκησης επόμενου σταδίου

  -

  -

  Χρησιμοποίηση άλλων μέσων μεταφοράς (εκτός διοργάνωσης), εκτός ποδηλάτου

  Αποκλεισμός

  -

  -

  Αθλητής που δεν φέρει επάνω του τα τηλέφωνα επικοινωνίας της διοργάνωση κατά τη διάρκεια του κάθε σταδίου 10 λεπτά 20 λεπτά Αποκλεισμός

  9.4 Αλλαγή της διαδρομής
  Ο διευθυντής αγώνα διατηρεί το δικαίωμα ν’ αλλάξει τη διαδρομή ακόμη και λίγο πριν την έναρξη του κάθε σταδίου, κάνοντας την απόσταση της διαδρομής μεγαλύτερη ή μικρότερη.
  Οι διοργανωτές μπορούν εάν κρίνουν απαραίτητο λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να διακόψουν κάποιο στάδιο ή και να ορίσουν νέο σημείο τερματισμού.

*Αλλαγές στους κανονισμούς ενδέχεται να γίνουν γι αυτό καλό είναι να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα συχνά. Οι αλλαγές θα τονίζονται με κόκκινο χρώμα.

Αναζήτηση στα νέα

Το BikeOdyssey είναι ένας 8ήμερος XC (Cross Country) ποδηλατικός αγώνας που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως.

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα λαμβάνετε τα ενημερωτικά emails του BikeOdyssey.

Επικοινωνία

Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας Αττικής, 15344
Ώρες Γραφείου:
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:00

 

+30 210 6613120
info@bikeodyssey.gr

 

Fast Stats

Some fast stats:

620

Km

19 800

elevation gain

57

villages

8

days