Bike Odyssey 2023: 15 - 17 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα

Οι πρωταγωνιστές του Bike Odyssey 2018!!

T92A4625

Το Bike Odyssey έφτασε για ακόμα μία φορά στο τέλος του, προσφέροντας παραμυθένιες διαδρομές, όμορφες ιστορίες και απροσδόκητες συγκινήσεις!!

Ένας τέτοιος αγώνας δε θα μπορούσε φυσικά παρά να έχει τους δικούς του πρωταγωνιστές, τα δικά του πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους άφησαν το στίγμα τους. Στην περίπτωση του Bike Odyssey τα πρόσωπα αυτά συμμετείχαν στον αγώνα για να ζήσουν τη δική τους περιπέτεια, χωρίς να το ξέρουν όμως έδεσαν το όνομά τους με την ιστορία της διοργάνωσης, κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού και  δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες. Ήρθαν στον αγώνα για να πάρουν και πριν το καταλάβουν επέστρεφαν στα σπίτια τους έχοντας προσφέρει.

Ανατρέχοντας λοιπόν στα χρονικά του φετινού Bike Odyssey αφιερώνουμε αυτές τις γραμμές στους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα.

 

 

8-ΗΜΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Ένας πολύ δυνατός αγώνας περίμενε το κοινό του Bike Odyssey όσον αφορά τον 8-ήμερο αγώνα, ο οποίος δημιούργησε με το καλημέρα  έντονο ενδιαφέρον  το οποίο όχι μόνο διατήρησε αλλά και διόγκωσε μέχρι και το τελευταίο στάδιο του αγώνα.

Οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν εξαρχής και διεκδικούσαν σε κάθε αγώνα την πρώτη θέση ήταν οι  Παπανικολαόυ Κωνσταντίνος και Καλογερόπουλος Γρηγόρης  της ομάδας Pedal Force One, και οι Mossoczy Zbigniew και Maciejowski Przemyslaw της ομάδας BikeBoard. Οι δύο ομάδες πριν το καταλάβουν δημιούργησαν μία άτυπη κόντρα μεταξύ τους η οποία όσο κυλούσε η διοργάνωση, εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι!! Η ομάδα από την Πολωνία κατάφερε και κέρδισε πέντε από τα οκτώ στάδια του αγώνα, ενώ η ελληνική τα υπόλοιπα τρία. Νικητές όμως αναδείχθηκαν τελικά οι Pedal Force One, με μία διαφορά μικρότερη των τεσσάρων λεπτών στη συνολική κατάταξη.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΞΑΔΑΣ

Πολύ δυνατή μάχη έλαβε χώρα και για τις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Χρήστου και Cole (Animal Rights), οι οποίοι με σπουδαίες εμφανίσεις βρίσκονταν σχεδόν πάντα στις τρεις πρώτες θέσεις και απειλούσαν περιστασιακά ανά στάδιο τους δύο πρωτοπόρους του 8-ήμερου αγώνα.

 

 

Ο ΒΟΡΕΙΟΣ 3-ΗΜΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

day3 OVERALL

Πολύ ενδιαφέρον είχε ο βόρειος τριήμερος αγώνα!! Τη θέση του πρωτοπόρου του αγώνα μαζί με την πορτοκαλί φανέλα κατέλαβαν οι Κούπριζας και Ευαγγελίου (Night Riders). Με τρείς πολύ δυνατές εμφανίσεις πήραν τρεις στις τρείς νίκες και κατέλαβαν την πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Ακριβώς από πίσω τους ένας μικρός χαμός γινόταν για την κατάληψη των επόμενων τριών θέσεων, με τους ProBike Shop των Τζάφου και Ζύλη, Παπασάββα και ς Χρυσαφέλλη της ομάδας Dynamic και Πετρίδη και  Δρούγια της ομάδας Protect Aoos animalrights να καταλαμβάνουν τη 2η 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Με τις τρείς αυτές ομάδες να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και συνεχείς ανακατατάξεις να λαμβάνουν χώρα ανάμεσά τους σε κάθε στάδιο, το ενδιαφέρον έμεινε αμείωτο μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό.

 

 

Ο ΝΟΤΙΟΣ 3-ΗΜΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

viber image

Σπουδαίος αγώνας έλαβε χώρα και στα τελευταία στάδια της διοργάνωσης για το νότιο 3-ήμερο αγώνα. Την πρώτη θέση μονοπώλησαν με την εκκίνηση του 1ου σταδίου οι Παπασάββας και Ματσούκας (Sinetairoi), ο τρόπος όμως με τον οποίο το κατάφεραν ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακός. Πετυχαίνοντας τρείς νίκες με μεγάλη διαφορά από τους κυνηγούς τους, ιδιαίτερα στα πρώτα δύο στάδια του αγώνα, πραγματοποίησαν μία δεσποτική εμφάνιση και πήραν σπίτι τους την πορτοκαλί φανέλα με μία διαφορά λίγο μικρότερης  της μιάμισης ώρας!!

Σπουδαία μάχη έλαβε χώρα και για τις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας, με την κατάταξη των ομάδων να ξεκαθαρίζει στο 3ο στάδιο του αγώνα έπειτα από δύο δυνατές μάχες τις δύο προηγούμενες μέρες. Τελικά τη 2η θέση κατέλαβαν οι West Bikers των Ρίζου και Ταμπαρόπουλου και κατά σειρά τους ακολούθησαν στο βάθρο οι Mauden Hill Cycling των Περδικάρη και Τσοχάρα, οι Στάθης και Κουτσοθάνας (Red Arrows Team), οι MegasYeeros.gr  των Δουβίκα και Γούβα και οι Neromana-Kopana των Κουκουλιέρου και Πετρόπουλου.

 

 

Αναζήτηση στα νέα

Το BikeOdyssey είναι ένας 8ήμερος XC (Cross Country) ποδηλατικός αγώνας που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως.

Newsletter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα λαμβάνετε τα ενημερωτικά emails του BikeOdyssey.

Επικοινωνία

Αγίου Ιωάννου Θεολόγου 31, Γέρακας Αττικής, 15344
Ώρες Γραφείου:
Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:00

 

+30 210 6613120
info@bikeodyssey.gr

 

Fast Stats

Some fast stats:

620

Km

19 800

elevation gain

57

villages

8

days