5ο Στάδιο: Κρίκελλο

6KRIKELO PROLOG 6KLM

 6KRIKELO PROLOG 6KLM IPSOMETR

 

 b_245_163_16777215_00_images_2014_krikello.jpgΤο Κρίκελλο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ευρυτανία. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.120 μέτρων στην ανατολική πλευρά του όρους Καλιακούδα, κοντά στις πηγές του Κρικελλοπόταμου (ή Κρικελλιώτη), και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας. Μόλις μπαίνουμε στο χωριό αντικρίζουμε 7 βρύσες, τα "σωληνάρια" που τρέχουν από τις πέτρινες κούπες τους αδιάκοπα το παγωμένο νερό τους. Η καθεδρική εκκλησία του χωριού, ο Άγιος Νικόλαος είναι νεότερο μνημείο και μια από τις ωραιότερες της Ευρυτανίας, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού με τα πυκνά πλατάνια.

 

 

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ.Νίκος Σουλιώτης δήλωσε:
b_100_100_16777215_00_images_souliotis_nikos_dimarxos_karpenisiou.JPG"Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Δήμο Καρπενησίου, στο χωριό Κρίκελλο την αθλητική διοργάνωση ποδηλατοδρομίας "BikeOdyssey 2015". Το απαράμιλλο φυσικό τοπίο της περιοχής μας είναι το πλέον ιδανικό για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους διοργανώσεις. Η αθλητική δράση είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες αξίες διαχρονικά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και τους καλωσορίζουμε στο Δήμο μας."

 

 

b_100_91_16777215_00_images_2015_syngounis_proedros_sullogou_krikello.jpg"To Κρίκελλο, το ειδυλλιακό και γραφικό χωριό της Ευρυτανίας καλωσορίζει το Bike Odyssey.
 Το φιλόξενο ορεινό χωριό μας για δεύτερη χρονιά θα υποδεχτεί όσους συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της ποδηλασίας και θα συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί ώστε ο αγώνας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις σε αθλητές, επισκέπτες και στους κατοίκους της περιοχής."
 
Με εκτίμηση,
 Κώστας Συγγούνης – Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κρικελλιωτών Ευρυτάνων "Ο Αγιος Νικόλαος"