Πρόλογος

 

 

Ο πρόλογος είναι ένας αγώνας ομαδικής χρονομέτρησης μικρής διάρκειας, 6 χιλιομέτρων, ο οποίος θα αποτελείται από τεχνικά χωμάτινα μονοπάτια και μικρά γραφικά σοκάκια του τοπικού οικισμού στη Σμίξη.

PROLOGE XARTIS

PROLOGE IPSOMETRO

444039 Smixi

 

Η Σμίξη είναι ορεινό χωριό του νομού Γρεβενών, προερχόμενο από τη "σμίξη" των οικισμών Πινακάδες και Μπίγκα, οι κάτοικοι των οποίων ήθελαν να γλιτώσουν από την ελονοσία. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.220 μέτρων στις πλαγιές του Σμόλικα και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας.
O πληθυσμός της είναι 750 κάτοικοι. Λόγω της γειτνίασης της με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας έχει μετατραπεί σε σημαντικό χειμερινό θέρετρο της περιοχής. Απέχει 38 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά.

 

 

sullogos smixioton lavaro "Ο μορφωτικός και λαογραφικός σύλλογος Σμιξιωτών «Η ΩΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ» με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζει στην όμορφη Σμίξη, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση που η ομάδα επέλεξε αυτό το πραγματικά πανέμορφο χωριό της Πίνδου για να πραγματοποιήσει δύο από τους πολύ σημαντικούς ποδηλατικούς αγώνες του έτους. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο ώστε να φανούμε αντάξιοι της επιλογής σας. Ευχόμαστε σε όλους σας, διοργανωτές και συμμετέχοντες, καλή επιτυχία και ελπίζουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Αυτές οι διοργανώσεις δίνουν ζωή στο χωριό μας αλλά και γενικότερα σε όλη την περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
 
Με τιμή για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος, Γίτση Μαρία"